Антибиотиците са революционно постижение на медицината, позволило намаляване  на смъртността

...
Антибиотиците са революционно постижение на медицината, позволило намаляване  на смъртността
Коментари Харесай

Антибиотиците при вирусни инфекции – полезни или вредни?

Антибиотиците са революционно достижение на медицината, разрешило понижаване  на смъртността от бактериални инфекции, погубили в недалечното минало милиони хора. Безспорна е изгодата им за унищожаването на микробите или потискането на растежа на бактериите, само че когато приказваме за вирусна зараза, антибиотичното лекуване по-скоро може да навреди, в сравнение с да помогне. Защо е по този начин?

Вирусите не са чувствителни към антибиотици, те не се въздействат от тях. Антибиотиците, колкото и да са значими, имат своето нездравословно влияние, ориентирано най-много към затрудняване на действието на черния дроб, угнетяване на положителните бактерии в храносмилателната система, която е част от имунната система, и в последна сметка водят до угнетяване на личните защитни сили на организма.
Кога се пие пробиотик – преди или след антибиотика?
Приемът на антибиотици унищожава освен нездравословните бактерии и потиска главните им витални функционалности, само че въздейства отрицателно и върху потребните...

По време на вирусна зараза е от основно значение положението на имунната система на болния за оправянето със болестта. От нея значително зависят и тежестта на заболяването, и изходът от нея. Приемът на антибиотици освен потиска имунната система, само че въздейства неподходящо и на храносмилателната. Антибиотичните лекарства потискат и убиват освен неприятните бактерии и патогени, само че и положителните, от които тялото се нуждае. Ето за какво се комбинират с банкет на пробиотици. От друга страна, потисната имунна система се оправя по-трудно с вируса и възобновяване е по-продължително, по-трудно.

Как се лекуват вирусните инфекции?

За лекуване на вирусни болести вашият доктор ще ви предпиши антивирусни и симптоматични лекарствени средства, които могат да предотвратят размножаването на вируса, да засилят имунната система и да облекчат неприятните признаци, до момента в който организмът се бори с вируса. Не пречете на тялото да се оправи, посягайки към антибиотиците, без да са ви предписани от доктор. Не  предприемайте самолечение.

Какво да вършиме при вирусна зараза?
На кой ден стартира да работи антибиотикът?
Заболяванията, породени от патогенни бактерии, се лекуват с банкет на антибиотици. Лечението и контролът върху редица заболявания и състоян...

Консултирайте се с вашия доктор и изследвайте има ли бактериално наслагване. С помощта на антибиотици при тези случаи лекарите се оправят с затруднения, зараждащи на фона на вирусна зараза. В случай, че няма такова бактериално наслагване, пропуснете антибиотиците. В международен мащаб използването им постоянно е изцяло непотребна, а непотребната приложимост може да докара до устойчивост на патогените към медикаментите. Това е извънредно рискова вероятност, защото човечеството ще бъде лишено от опцията да лекува обикновени бактериални болести и те ще водят до гибел.

За да се избегне този черен сюжет, антибиотиците би трябвало да се одобряват единствено по лекарско наставление, след потвърдена бактериална зараза, след проучване кой е най-подходящият антибиотик за съответния пациент, положение и недоволства, както и да не се прекратява приема незабавно, щом пациентът се почувства добре. Медикаментът би трябвало да се приема толкоз, колкото е постановен, и всяко прекъсване и подмяна да бъдат назначени от доктор.

Още от ЛЮБОПИТНО:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР